HomeOblast Moravské ToskánskoMapa Moravského ToskánskaObce - přehled služebKde fotitGalerie fotografiíAkce, články, novinkyKalendář Moravské Toskánsko 2024Workshop Moravské ToskánskoFotografování s průvodcemNabídka fotoobrazůVína Moravské ToskánskoWebcamKontakt

Výstava Moravské Toskánsko ve Šlechtitelské stanici vinařské Velké Pavlovice

Výstava skončila. Těšíme se na vás na dalších našich výstavách.


Je nám potěšením pozvat vás na 8. mezinárodní výstavu Moravské Toskánsko, která se koná ve Vinařském penzionu André ve Velkých Pavlovicích. Instalováno bude celkem 40 velkoformátových fotografií 7 autorů ze 4 zemí - Polska, Slovinska, Běloruska a Česka.
Výstava Moravské Toskánsko ve Šlechtitelské stanici vinařské Velké Pavlovice

O Šlechtitelské stanici vinařské Velké Pavlovice

Byla založena už v roce 1901 jako Zemská révová školka. V roce 1960 započaly šlechtitelské práce na nové odrůdě, která byla zapsána jako André do Státní odrůdové knihy v roce 1980. V roce 1967 pak zkřížením André a Irsai Oliver vzniká kříženec Agni.

V roce 2009 se majiteli Šlechtitelské stanice vinařské Velké Pavlovice stali manželé Jarmila a Vladimír Poliakovi. V toskánském stylu pak byla v roce 2011 dokončena nová výrobní hala a 2013 pak přestavba původní budovy stanice na Vinařský penzion André se zážitkovou restaurací.

Výstava Moravské Toskánsko je součástí Toskánského odpoledne na Šlechtitelce, pořádanému ke 121. výročí založení Šlechtitelky.

Vernisáž

Vernisáž výstavy Moravské Toskánsko ve Šlechtitelské stanici vinařské Velké Pavlovice se koná 8. června 2022 v 16 hodin.

Srdečně vás zveme.

Autoři vystavovaných fotografií

Vojta Herout, fotografie v galerii, web
Aleš Komovec, fotografie v galerii, web
Piotr Skrzypiec, fotografie v galerii, web
Vlad Sokolovsky, fotografie v galerii
Marek Svoboda, fotografie v galerii, web
Pawel Uchorczak, fotografie v galerii, web
Emil Čelustka, fotografie v galerii, web

Otevírací doba

Výstava je přístupná pro veřejnost od 9. červena do 12. června včetně od 11 - 19 hodin. Těšíme se na vaši návštěvu.

Vstupné

zdarma

Něco navíc?

Něco navíc má pro vás tentokrát připraveno Šlechtitelka v podobě degustace krásných vín původních odrůd z produkce vinařství.

Po roce tak opět můžete obdivovat fotografie vlnité části jižní Moravy a ochutnat jedinečná vína z oblasti Malého Toskánska, jak se díky dlouhodobému úsilí manželů Poliakových jejich království říká.

Mapa

Copyright © 2016 - 2024 Emil Čelustka - Moravské Toskánsko / Moravian Tuscany