HomeOblast Moravské ToskánskoMapa Moravského ToskánskaObce - přehled služebKde fotitGalerie fotografiíAkce, články, novinkyKalendář Moravské Toskánsko 2024Workshop Moravské ToskánskoFotografování s průvodcemNabídka fotoobrazůVína Moravské ToskánskoWebcamKontakt

Fotografická soutěž Moravské Toskánsko 2022

Vyhlašujeme čtvrtý ročník fotografické soutěže Moravské Toskánsko. Tak jako loni se nám podařilo zajistit zajímavé ceny pro vítěze a pro účast v soutěži stále není třeba hradit účastnický poplatek.

Cílem soutěže je ukázat široké veřejnosti jedinečně zvlněnou krajinu jižní Moravy a motivovat vás její návštěvě.

Budeme se snažit přivést vás alespoň na chvíli na jiné, radostnější, myšlenky a přiblížit vás tak lepším časům.

Večerní solitér

Téma: Vlnitá část jižní Moravy

Náš slogan: "vlnitá část jižní Moravy" už přes 6 let definuje hranice oblasti Moravského Toskánska. To, co se na začátku možná zdálo menší, se s postupem času rozrostlo na oblast, kterou se vyplatí objevovat v každém počasí, v každé roční době. Můžete se inspirovat naší mapou, ale do soutěže přijímáme i fotografie nových míst z přilehlých oblastí, splňujících téma soutěže.

Termíny

Zasílání soutěžních fotografií do neděle 24. dubna 2022. Prodlouženo do 30. dubna 2022.
Vyhlášení nominovaných fotografií v polovině května 2022.
Vyhlášení vítězů soutěže začátkem června 2022.

Odměny pro vítěze

Autor vítězné fotografie obdrží poukaz na ubytování pro dvě osoby na 3 noci se snídaní v Penzionu Šardice v hodnotě 3.990 Kč.
Autor druhé fotografie obdrží poukaz na workshop Moravské Toskánsko v hodnotě 3.490 Kč.
Autor třetí fotografie obdrží 1 karton (6 lahví) vína Moravské Toskánsko od rodinného vinařství Foretník ze Šardic v hodnotě 1.320 Kč.

Pravidla soutěže

Přihlášením do soutěže vyslovujete svůj souhlas s Pravidly soutěže a potvrzujete, že jste autorem fotografie a disponujete neomezenými užívacímí právy k fotografii.
Do soutěže budou přijaty maximálně 2 fotografie pořízené od 1. dubna 2021 do 31. března 2022.
Fotografie musí být pořízené v oblasti Moravského Toskánska tak, jak ji definuje mapa Moravského Toskánska. Přijaty budou i fotografie pořízené v katastru obcí s oblastí Moravského Toskánska přímo sousedících.
Zaslané fotografie musí být ve formátu JPG, 3000 pixelů delší strana, maximální velikost souboru 10 MB, barevný prostor RGB (sRGB nebo AdobeRGB) s připojeným ICC Profilem.
Obsah fotografie nesmí být změněn přidáním částí jiné fotografie či retušováním nad rámec běžných úprav. Panoramata a HDR snímky musí být sestaveny z fotografií pořízených na stejném místě ve stejný čas s podmínkou zachování původní scény. Pro ověření těchto skutečností má porota právo si vyžádat originální RAW soubor.
Fotografie nesmí obsahovat vodoznak, logo, podpisu, URL či rámeček.
Přihlášení fotografií do soutěže probíhá jejich zasláním na mailovou adresu info@moravsketoskansko.cz. Součástí mailu musí být jméno, příjmení, adresa a telefonní číslo autora, název přihlašované fotografie, datum pořízení fotografie a jméno obce, v jejímž katastru byla fotografie pořízena.
Přihlášením fotografií vám zůstávají zachována vaše autorská práva k dílu. Přihlášením fotografií do soutěže udělujete pořadateli soutěže nevýhradní, bezúplatné a časově neomezené právo užití pro účely propagace soutěže na sociálních sítích a internetu obecně.
Organizátor soutěže si vyhrazuje právo vyřadit ze soutěže fotografie, které podle názoru organizátora nesplňují Téma a Pravidla soutěže, etické normy či platné zákony. Vyřazeny budou také fotografie všech autorů Moravské Toskánsko.

Vítězné fotografie 2021

Z focení v Toskánsku Martin Kučera - Dlouhá cesta Lenka Hurdálková - Krajinou stínů

Sponzoři a poukazy

Penzion Šardice asi není třeba zvlášť představovat. Leží v samotném srdci Moravského Toskánska, v obci Šardice, která se právem pyšní nejvyšší koncentrací zajímavých míst a fotografických lokací. Pro pobyt v Moravském Toskánsku je to ideální místo. Penzion Šardice věnoval hlavní výhru, poukaz na ubytování pro dvě osoby na tři noci se snídaní. Poukaz je platný 1 rok od vystavení a lze ho uplatnit při rezervaci pobytu u pana Karlíka. Z nabídky termínů jsou vyňaty události jako je Slovácký rok v Kyjově, místní hody, Vánoce a Silvestr.

Druhou cenu věnoval pořadatel soutěže. Přednosti našich poukazů jsou dostatečně známé. Podrobnější popis vlastností najdete ve článku 3 přednosti dárkových poukazů Moravské Toskánsko.

Třetí cenou je ochutnávková kolekce vín řady Moravské Toskánsko z rodinného vinařství Foretník ze Šardic. Nabídka vín je obecně popsána zde na webu, ale v době vyhodnocení soutěže bude v nabídce již 5 různých odrůd a výherce obdrží od každé jednu láhev + 1 bonusovou.

Vítězné fotografie 2017

Vlado Hurajt - Prostor na biopásech Jana Schallerová - Vinná cesta Stanislav Jermář - Biopásy u Šardic

Vítězné fotografie 2016

Robert Janda - Vlnění u Šardic Alexandr Kolovratník - Karlínské vlnky Jana Schallerová - Zelený nádech
Copyright © 2016 - 2024 Emil Čelustka - Moravské Toskánsko / Moravian Tuscany