HomeOblast Moravské ToskánskoMapa Moravského ToskánskaObce - přehled služebKde fotitGalerie fotografiíAkce, články, novinkyKalendář Moravské Toskánsko 2024Workshop Moravské ToskánskoFotografování s průvodcemNabídka fotoobrazůVína Moravské ToskánskoWebcamKontakt

Výstava Moravské Toskánsko v Šardicích

Výstava skončila. Těšíme se na vás na dalších našich výstavách.

Ve spolupráci s obcí Šardice jsme pro vás připravili mezinárodní výstavu Moravské Toskánsko, kterou můžete shlédnout v Augustiánské rezidenci v Šardicích. Instalováno je celkem 18 velkoformátových fotografií 6 autorů ze 3 zemí - Polska, Slovinska a Česka.

Výstava Moravské Toskánsko 2018 - Šardický remízek
Výběrem fotografií jsme se snažili pokrýt nejzajímavější místa Moravského Toskánska a přidat i několik dosud nepublikovaných fotografií s novými pohledy. Zda se nám to skutečně podařilo posoudíte na místě sami.

Augustiánská rezidence Šardice

Pokud jste dosud Šardicemi jen projížděli, je čas se na chvíli zastavit. V obci se nachází barokní budova augustiánského řádu na Starém Brně z roku 1742. Za autora stavby je považován brněnský stavební mistr Bartoloměj Zindtner, realizátory stavby byli stavitelé Mořic Grimm a jeho syn František Antonín Grimm. Rezidence augustiánům sloužila jako víkendové letní sídlo a svého času v ní pobýval i světoznámý přírodovědec, zakladatel genetiky a objevitel zákonů dědičnosti, augustián Gregor Johann Mendel.

Na budově se neblahým způsobem podepsaly i čtyři desetiletí komunistického hospodaření. Rezidenci ve značně zuboženém stavu převzala obec Šardice v roce 2002 a za starosty Jiřího Mičkala se dočkala nákladné základní rekonstrukce. Od roku 2010 je využívána jako muzeum a kulturní a společenské centrum obce Šardice. Navštívit můžete stálou expozici měřidel a vah, výstavu ke 100. výročí vzniku Československa a výstavu fotografií Moravské Toskánsko.

Výstava Moravské Toskánsko 2018 - Vrbický vinohrad

Autoři vystavovaných fotografií

Vojta Herout, fotografie v galerii, web
Aleš Komovec, fotografie v galerii, web
Marek Svoboda, fotografie v galerii, web
Pawel Uchorczak, fotografie v galerii, web
Emil Čelustka, fotografie v galerii, web

Otevírací doba

Augustiánská rezidence Šardice je pro návštěvníky otevřena v letní sezóně od června do konce září o víkendech a svátcích.

Soboty: 13 - 17 hod
Neděle a svátky: 10 - 17 hod

Na dny v týdnu mimo pondělí si návštěvu můžete domluvit na telefonním čísle: 734 203 090.

Vstupné

dospělí: 20 Kč
děti: 10 Kč

Něco navíc?

Pro návštěvníky výstavy Moravské Toskánsko máme něco navíc. V informačním centru v Augustiánské rezidenci si společně se vstupenkami můžete zakoupit i exkluzivní pohlednice s motivy Moravského Toskánska a potěšit tak své blízké. Je pro vás připraven také náš kalendář Moravské Toskánsko 2019.

Návštěvou výstavy či zakoupením pohlednic v informačním centru nejen podpoříte myšlenku Moravského Toskánska, ale také rekonstrukci Augustiánské rezidence v Šardicích.

Mapa

Copyright © 2016 - 2024 Emil Čelustka - Moravské Toskánsko / Moravian Tuscany